Biodlare för en dag

En upplevelsedag om biodlarens arbete under ett år. Perfekt för dig som funderar på att skaffa bin men inte riktigt vet vad som krävs eller för dig som bara är nyfiken och vill pröva på.

Vi börjar dagen med fika på Honungsgården och Helge berättar om grunderna i binas liv. Efter detta går vi över till biodlings-lokalerna för att titta närmare på det material som en biodlare behöver. Du får även pröva att spika ihop en ram, tråda den och smälta in vax.

Bigården
Sedan är det dags för besök i bigården. Du får låna bioverall och handskar men det är bra om du har med dig egna stövlar.
I bigården får du se och lära hur du handskas med bina, använda rökpust, lyfta på tak och ramar och studera hur livet i bikupan fungerar.

Honungshantering
Efter lunch handlar det om honungshantering. Du får inblick i vilken utrustning som är bra att ha, hur man går tillväga och slutligen får du slunga din egen honung.

Efter detta smakar det bra med em-fika. Det blir genomgång av vilka övriga produkter som bina producerar t.ex. propolis, bivax, pollen, bibröd m.m.
Tillfälle för frågor och utbyte från övriga deltagare blir det förstås under hela dagen.

Sommaren 2020 erbjuder vi detta kurstillfälle söndagen 9 augusti.
Tid: kl. 9.30 – ca 16.00
Lunch och två fikapauser ingår. Du får egentillverkad vaxram och nyslungad honung med dig hem.
Minsta antal är 4 personer/grupp.
Kostnaden för hela dagen är 1 590 kr inkl. moms. Inbetalning till bankgiro sker när du fått ok på din anmälan. Därefter skickas bekräftelse eller presentkort.
Vi reserverar oss för ändring av bokad dag p.g.a. väder eller för få deltagare.
Skicka din förfrågan och önskemål om dag via kontaktformuläret på hemsidan www.tavlebordshonungsgard.se
Välkommen att höra av dig om det är något ytterligare du undrar.
Kontakt: Helge tel. 0709 820417

Biodlare för en dag
Nyskördad honung