Välkommen att koppla av en stund i vårt Kafé.

Hembakat från Gårdsbageriet

Alla bakverk vi serverar i kaféet bakar vi själva i vårt eget gårdsbageri. Vi bakar från grunden med så mycket ekologiska råvaror som vi förmår. Prova gärna äggost, en Bohuslänsk specialité eller Helges berömda vaniljbullar.

Koppla av och njut

Ute i den gamla trädgården, inne i ”gamla” finrummet eller på verandan ser du ut över Tegnebyslättens åkrar och ängar. Här kan du koppla av en stund för en fika eller lättare lunch. Vi har vegan, gluten, ägg- och mjölkfria alternativ. Vårt kafé och våra gästtoaletter är tillgängliga även för Dig som är rörelsehindrad.

Vårt kafé är inrymt i det tidigare gamla boningshuset på gården. Huset byggdes 1915 av Pias morfars far Simon Abrahamsson. Han byggde det till sig när han blivit änkeman och hans son tagit över gården. Dottern Ida bodde i huset fram till 50-talet då Pias föräldrar Alfhild och Erik renoverade huset, gifte sig och flyttade in. År 2011 gjorde vi en omfattande renovering men har försökt behålla den genuina atmosfären. Flera av de möbler som tidigare stått i huset har fått följa med in i kaféet. Vi tycker mycket om den gamla svenska möbelkulturen och hantverk som våra strävsamma förfäder skapade, så du kommer förmodligen att känna igen dig i gamla bonader, dukar och kaffekoppar från förr. Naturliga material ligger oss varmt om hjärtat och därför har vi låtit måla väggar, tak och snickerier med äggoljetempera.

Festlokal

Du kan boka vår mysiga källarlokal för fest eller minnesstund. Lokalen går att hyra året om och rymmer upp till 30 personer. I lokalen finns minikök med porslin och glas för 30 personer, ett litet kylskåp och diskmöjligheter.

Hitta till oss