Låt dig fascineras av binas fantastiska liv i genuin lantlig miljö på Orust

Här kan du lära dig om bin och dess betydelse för människa och miljö. Besök gärna vår bi-utställning på övervåningen i gårdsbutiken. Du kan även se hur levande bin arbetar bakom glaset i visningskupan och kanske testa dig själv på Bi-quiz strax intill.

Bi-utställning

Bi-utställning och visningskupa

I den gamla ladugården finns utställningen där du kan lära dig om binas liv.

Där finns också informationsmaterial och planscher där du kan läsa och lära dig mer. Kanske vill du se en kort dvd-film om bin och biodling.

Om du är intresserad av att studera våra bin närmare kan du gå till visningskupan som finns mellan gårdsbageriet och den gamla ladugården. Vi har placerat kupans framsida med flustret upp mot skogen så att vi människor inte skall störa deras in- och utfartsvägar.  På baksidan finns det dörrar som du kan öppna för att se dem arbeta genom plexiglaset. Kanske hittar du drottningen?? När du tittat en stund får du stänga dörrarna igen för bina trivs bäst i mörker.

Vill du veta mer om binas fantastiska liv? Boka då gärna en guidning av Vår biodlare Helge som gärna delar med sig av sin kunskap han samlat på sig under sina 35 år som biodlare.

Läs mer
Bi-safari
Nyskördad honung

Dra på dig en bi-overall och häng med på en tur i Safarivagnen och besök bina i Bigården. Smaka på färsk honung direkt från kupan och upplev bina live!

Läs mer