Låt dig fascineras av binas fantastiska liv i genuin lantlig miljö på Orust

Här kan du lära dig om bin och dess betydelse för människa och miljö. Besök gärna vår bi-utställning på övervåningen i gårdsbutiken. Du kan även se hur levande bin arbetar bakom glaset i visningskupan och kanske testa dig själv på Bi-quiz strax intill.

Bi-utställning

Bi-utställning och visningskupa

I den gamla ladugården finns utställningen där du kan lära dig om binas liv.

Där finns också informationsmaterial och planscher där du kan läsa och lära dig mer. Kanske vill du se en kort dvd-film om bin och biodling.

Om du är intresserad av att studera våra bin närmare kan du gå till visningskupan som finns mellan gårdsbageriet och den gamla ladugården. Vi har placerat kupans framsida med flustret upp mot skogen så att vi människor inte skall störa deras in- och utfartsvägar.  På baksidan finns det dörrar som du kan öppna för att se dem arbeta genom plexiglaset. Kanske hittar du drottningen?? När du tittat en stund får du stänga dörrarna igen för bina trivs bäst i mörker.

Vandring

Honungsgården ligger på landsbygden med naturen och skogen alldeles intill. Du kan vandra kortare eller längre sträckor och uppleva orörd naturskog, ängar och vattendrag.

Orust pilgrimsled vandringsleden, ligger ca 500 från Honungsgården. Pilgrimsbroschyr med info och plats för stämplar finns hos oss eller på turistbyrån i Henån.

Vi kan erbjuda matiga lunchmackor från vårt kafé om du vill vara ute hela dagen och ha picknick i det gröna.

I närheten

https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/

Tavlebord lanthandel, saluhall med hantverk,
har öppet lördagar kl.10-14 www.tavlebord.se

Tegneby servicecenter, bensinstation med servicebutik www.tegnebyservicecenter.se

Orust Äpple & Musteri www.orustmusteri.se